To Ευρωπαϊκό Δίκτυο για τη θάλασσα και την αλιεία FARNET δημιούργησε ένα εξαιρετικό βίντεο το οποίο περιγράφει την Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων» (Community-Led Local DevelopmentC – CLLD) και το οποίο θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας. Η Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD) είναι μια ευέλικτη προσέγγιση, η οποία στοχεύει σε πραγματικές και συγκεκριμένες ανάγκες, δίνει φωνή στους ντόπιους για θέματα που αφορούν την τοπική ανάπτυξη και βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων προς το καλύτερο.

Με χρήση γραφικών και τις ιστορίες τεσσάρων πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίου κατοικούν σε διαφορετικές περιοχές (αστικές, αγροτικές, παράκτιες) με διαφορετικά προβλήματα, η ταινία μικρού μήκους αναδεικνύει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση βοηθάει τους ανθρώπους των τοπικών κοινοτήτων να βελτιώσουν τις ζωές τους.

Σκοπός της ταινίας είναι να πληροφορήσει και να εμπνεύσει, ώστε ο κόσμος να έρθει σε επαφή με τις τοπικές οργανώσεις, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να σχεδιάσουν μια δράση και να αποκτήσουν πρόσβαση σε Ευρωπαϊκά κονδύλια ώστε να αντιμετωπίσουν μια σειρά καταστάσεων.