Tο Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής, στο πλαίσιο υλοποίησης του Διακρατικού Σχεδίου “Smart Village Leader Network”, θα συμμετάσχει σε εκπαιδευτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Λετονία από 5-8 Απριλίου 2022. Στην συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 40 άτομα από τις Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ / LAG) της Λετονίας (Zied Zeme, Pierīgas Partnerība, Jūras Zeme), Φινλανδίας (Kantri Ry, Pirkan Helmi Ry), Σκωτίας (Forth Valley & Lomond) και το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι η ανάδειξη έξυπνων στρατηγικών υποστήριξης της τοπικής οικονομίας (Τουρισμός, αγροτική παραγωγή και τυποποίηση, προώθηση τοπικών προϊόντων) καθώς και πρακτικών που συμβάλλουν στην κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα και στην αξιοποίηση της ψηφιακής και κοινωνικής καινοτομίας. Η διοργάνωση περιλαμβάνει σεμινάρια, παρουσιάσεις και εργαστήρια (workshops) καθώς και επιτόπιες επισκέψεις σε καλές πρακτικές.

Η αποστολή του Δικτύου Νήσων θα αποτελείται από 10 άτομα (μέγιστος αριθμός) και καλούμε όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει να αποστείλει συμπληρωμένο το συνημμένο ερωτηματολόγιο στο email του Δικτύου ( info@atticalag.gr ), έως και την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022 με την ένδειξη SVLN@Latvia. Η πρόσκληση αφορά εκπροσώπους φορέων και συλλόγων καθώς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αρμοδιότητας του Δικτύου Νήσων (Π.Ε. Νήσων Αττικής).

Σημειώνεται ότι αν και τα έξοδα συμμετοχής (αεροπορικά εισιτήρια και διαμονής) θα καλυφθούν από το Δίκτυο Νήσων εκ των υστέρων, θα πρέπει αρχικά να πληρωθούν από τους συμμετέχοντες. Η διατροφή τις ημέρες της συνάντησης θα καλυφθεί από τις διοργανώτριες ΟΤΔ Λετονίας.

Χρήσιμα Αρχεία:

Μεθοδολογία Υλοποίησης Εκπαιδευτικών Επισκέψεων Smart Village Leader Network
Ερωτηματολόγιο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Συμμετοχής