Ημερίδα με τίτλο «Φιστίκι Αίγινας & Κλιματική αλλαγή: Επιπτώσεις στην καλλιέργεια και παραγωγή του κελυφωτού φιστικιού» το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, ώρες 9:30-14:00 στο Λεούσειο Ίδρυμα στην Αίγινα.

Στην Αίγινα, πατρίδα του παγκοσμίως γνωστού, μοναδικού σε ποιότητα και γεύση καρπού, του κελυφωτού φιστικιού Αιγίνης, πραγματοποιείται για ενδέκατη συνεχή χρονιά το Aegina Fistiki Fest, ένα διεθνοποιημένο φεστιβαλικό γεγονός αφιερωμένο στο Π.Ο.Π προϊόν του νησιού.

Φέτος στο πλαίσιο του πλούσιου προγράμματος εκδηλώσεων πολιτισμού, γαστρονομίας και παιδικής ψυχαγωγίας του Φεστιβάλ, διοργανώνεται ειδική Ημερίδα με τίτλο «Φιστίκι Αίγινας & Κλιματική αλλαγή: Επιπτώσεις στην καλλιέργεια και παραγωγή του κελυφωτού φιστικιού», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, ώρες 9:30-14:00 στο Λεούσειο Ίδρυμα στην Αίγινα.

Η Ημερίδα διοργανώνεται από τον Αγροτικό Σύλλογο Επαρχίας Αίγινας με την υποστήριξη του «Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής», στο πλαίσιο του Υπομέτρου 19.4 του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD 2014-2020 και της 11ης Γιορτής Φιστικιού “Aegina Fistiki Fest 2019”.

Αντικείμενο της ημερίδας είναι το περίφημο κελυφωτό Φιστίκι Αιγίνης, προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και συγκεκριμένα η παρουσίαση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στη φιστικοκαλλιέργεια και την παραγωγή του κελυφωτού Φιστικιού Αιγίνης ΠΟΠ, η ανάπτυξη της σχετικής συζήτησης καθώς και τρόποι αντιμετώπισης των επιπτώσεων.

Η ημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Επισυνάπτεται η Πρόσκληση και το Πρόγραμμα της Ημερίδας.

Πρόσκληση εκδήλωσης
Πρόγραμμα εκδήλωσης