<span “>Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής προτάσεων ιδιωτικών επενδύσεων της 1<sup “><span “>ης<span “> πρόκλησης του τοπικού Προγράμματος <span “>CLLD<span “>/<span “>LEADER<span “> 2014-2020 με τίτλο «Πολιτισμός & Περιβάλλον “ΕΝ ΠΛΩ”»<span “><span “>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

<span “><span “><span “>Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά να γράφεται στην ιστορία της τοπικής ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, με την ολοκλήρωση της 1<span “>ης<span “> πρόσκλησης του τοπικού προγράμματος <span “>CLLD<span “>/<span “>LEADER <span “> «Πολιτισμός & Περιβάλλον “ΕΝ ΠΛΩ”»<span “> για τις ιδιωτικές επενδύσεις<span “>. <span “>Υποβλήθηκαν 40 προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού <span “>9.060.549,77€ και Δημόσιας Δαπάνης 5.946.255,44€. <span “>Η ζήτηση είναι τριπλάσια της πρόσκλησης (ΔΔ: 2.210.000,00€).

<span “><span “><span “>Την Δευτέρα 02/09/2019, καταληκτική ημερομηνία της 1<span “>ης<span “> Πρόσκλησης Ιδιωτικών Επενδύσεων, το Δίκτυο Νήσων παρέλαβε <span “>1<span “> πρόταση για <span “>πρόγραμμα εκπαίδευσης<span “> (19.2.1.2.), <span “>8 <span “>προτάσεις για <span “>μεταποίηση αγροτικής παραγωγής<span “> (19.2.2.2. & 19.2.3.1.), <span “>29<span “> στον τομέα του <span “>τουρισμού <span “>(19.2.2.3. και 19.2.3.3.) και <span “>2<span “> στην <span “>παροχή υπηρεσιών<span “> (19.2.3.5.).

<span “><span “><span “>Το επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα αυξημένο, με αποτέλεσμα η ζήτηση να υπερκαλύψει τη δημόσια δαπάνη κατά 270%. Αξιολογείται θετικά κατ’ αρχήν το γεγονός ότι σε περίοδο οικονομικής κρίσης διαπιστώνεται το παραπάνω επενδυτικό ενδιαφέρον στην ΠΕ Νήσων Αττικής.

<span “><span “><span “>Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής και Δήμαρχος Αίγινας <span “>κ. Δημήτριος Μούρτζης <span “>και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος <span “>LEADER <span “>κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, <span “>Δήμαρχος Κυθήρων, δήλωσαν την ικανοποίησή τους από την ανταπόκριση των υποψήφιων επενδυτών.

<span “><span “><span “>Στόχος της παρούσας πρόσκλησης είναι να χρηματοδοτηθούν πράξεις ιδιωτικού χαρακτήρα που συμβάλλουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στην εξυπηρέτηση και βελτίωση της ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσμού και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, για την επίτευξη των στόχων της εγκεκριμένης τοπικής στρατηγικής.

<span “><span “><span “>Με τήρηση των όρων διαφάνειας και αντικειμενικότητας, με βάση τα κριτήρια της πρόσκλησης, θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία της αξιολόγησης, στην οποία εισέρχονται οι παραπάνω αιτήσεις.

<span “><span “><span “>Η Εταιρεία ως προς τη διαχείριση των δημόσιων πόρων ελέγχεται αφενός από τις Αναθέτουσες Αρχές σε όλα τα στάδια υλοποίησης του προγράμματος (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), αφετέρου με βάση το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας <span “>ISO<span “> που εφαρμόζει η Εταιρεία, η Διοίκηση και τα στελέχη κρίνονται καθημερινά από τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής.

<span “><span “>Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων

<span “><span “>ΠΕ Νήσων Αττικής

<span “><span “><span “>Φίλωνος 91, 185 35, Πειραιάς

<span “><span “><span “>Τηλ<span “>. 2104120002-4-9 / Fax. 2104120006

<span “><span “><span “>Mail: <span “>info@atticalag.gr<span “> / Web: <span “>www.atticalag.gr