Ευοίωνο προβλέπεται το μέλλον του Δικτύου Π.Ε. Νήσων Αττικής με τον Πρόεδρο της ΕΔΠ CLLD/Leader 2014-2020 να κερδίζει το φλουρί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας 2020 του Δικτύου.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4/2/2020 η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας 2020 του Δικτύου Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής με τα μέλη, τον Δήμαρχο Κυθήρων και Πρόεδρο της ΕΔΠ CLLD/LEADER 2014 – 2020 κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη, τον Δήμαρχο Πόρου κ. Ιωάννη Δημητριάδη, τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Ιωάννη Ζορμπά, τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γεώργιο Κουκουδάκη και τον Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Γεώργιο Παναγόπουλο να δίνουν το παρόν.

Στην συνάντηση συζητήθηκε η πορεία του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER 2014 – 2020, η έκδοση των αποφάσεων ένταξης των έργων της 1ης Πρόσκλησης Δημοσίων Παρεμβάσεων, η αξιολόγηση των υποβληθέντων προτάσεων της 1ης Πρόσκλησης Ιδιωτικών επενδύσεων και η επαναπροκήρυξη της 2ης Πρόσκλησης Ιδιωτικών επενδύσεων. Δεν παρέλειψαν να συζητήσουν την μελλοντική προκήρυξη των προσκλήσεων δημόσιων και ιδιωτικών έργων του Τοπικού Προγράμματος Αλιείας & Θάλασσας 2014 – 2020. Τέλος, ενημερώθηκαν για την διαδικασία υλοποίησης έργων των Δήμων, μέσω Τεχνικής βοήθειας, την οποία μπορεί να υποστηρίξει το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικτύου, πρώην Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτριος Μούρτζης, όπου ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους για το νέο έτος και στη συνέχεια τόνισε τη σημασία του έργου που παρέχει το Δίκτυο για την ανάπτυξη των νησιών της Αττικής αλλά και την ιδιαίτερη σημασία που έχει η συνεργασία των Δήμων των νησιών.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ. Χατζηπέρος Παναγιώτης που ευχήθηκε σε όλους υγεία και δημιουργία για το νέο έτος, και για το Δίκτυο να συνεχίσει τη δυναμική του παρουσία στην ανάπτυξη των νησιών της Αττικής. Τέλος, το λόγο πήραν οι Βουλευτές Α’ Πειραιά κ.κ. Νικόλαος Μανωλάκος και Κωνσταντίνος Κατσαφάδος που με τη σειρά τους ευχήθηκαν σε όλους για το νέο έτος και τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει σύντομα μια ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης για το έργο του Δικτύου. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά εκπροσώπησε ο κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου, Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής.

Το φλουρί της πίτας κέρδισε ο Πρόεδρος της ΕΔΠ CLLD/ LEADER 2014-2020 δίνοντας έναν πολύ θετικό οιωνό για το μέλλον του Δικτύου και του προγράμματος CLLD/ LEADER 2014-2020.