Εκδήλωση Τετάρτη 05 Ιουλίου, Αγ. Σωτήρα- Γαλατάς Τροιζηνίας
«Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός»

Το Σχέδιο Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός» αφορά στην ανάδειξη του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού με στόχο την προβολή των εκλεκτών ελληνικών γεύσεων της παραδοσιακής και σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας, μέσω του τουρισμού, του πολιτισμού και της δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, το Σχέδιο αφορά στην ανάδειξη των εκλεκτών γεύσεων της ελληνικής κουζίνας και των ελληνικών προϊόντων από πολλές περιοχές της χώρας, με προτίμηση στα εκλεκτά, αναγνωρισμένα, πιστοποιημένα και φημισμένα και κυρίως προϊόντα προέλευσης ΠΟΠ-ΠΓΕ. Σκοπός είναι η ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης προς όφελος της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού.

Επιδιώκεται μέσα από την υλοποίηση του σχεδίου η ανάδειξη του μύθου πίσω από το προϊόν και, μαζί, τον μύθο της ελληνικής γαστρονομίας και κυρίως του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού.

Περνώντας σε επόμενο επίπεδο από την καταγραφή και ανάδειξη των ιδιοτήτων ενός προϊόντος (γεύση, διατροφική αξία, παράδοση, αναγνώριση ΠΟΠ/ΠΓΕ κ.λπ.) επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε και να προσδώσουμε υπεραξία στο προϊόν και την συνταγή, προσθέτοντας στοιχεία που δημιουργούν μια σύγχρονη αισθητική και μια νέας μορφής ελκυστικότητα.

Για τον σκοπό αυτόν διοργανώνεται εκδήλωση που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 05 Ιουλίου και ώρα 12:00 μ.μ., στο κτήμα Odyssey Eco Farm Glamping -Αγ. Σωτήρα Γαλατάς Τροιζηνίας- σε συνεργασία με το τοπικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο, «Καθετή».