Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Γαλατά Τροιζηνίας, η πρώτη εκδήλωση με στόχο την ανάδειξη των εκλεκτών τοπικών γεύσεων με αναγνωρισμένα, πιστοποιημένα και εκλεκτά προϊόντα καθώς και της γαστρονομικής παράδοσης, στο πλαίσιο του διατοπικού προγράμματος «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές ΙΙ», του μέτρου 19.3.

Στον Γαλατά, το Δίκτυο Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής κατέγραψε εικόνες από την παραγωγή και τη γαστρονομία της περιοχής, αναδεικνύοντας τοπικά προϊόντα, γεύσεις και συνταγές. Η διοργάνωση από το Δίκτυο Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής περιλάμβανε υποδοχή επισκεπτών στο κτήμα Odyssey Eco Farm Glamping, συλλογή τοπικών υλικών από τη φάρμα, μαθήματα μαγειρικής με την κα. Κατερίνα Σακελλίου και παρασκευή τοπικών εδεσμάτων. Ακολούθησε γεύμα στο κτήμα και συζήτηση-ενημέρωση για τα οφέλη στο περιβάλλον, την οικονομία και την υγεία μας από την κατανάλωση των εποχιακών, τοπικών προϊόντων στη μαγειρική.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι του τουρισμού, οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη να χρησιμοποιούνται σε εστιατόρια και ξενοδοχεία τα τοπικά προϊόντα και να προβάλλεται η τοπική γαστρονομία, η ιδιοκτήτρια αγροτουριστικού ξενώνα/glamping στην περιοχή κα. Αικ. Σακελλίου, και εκπρόσωπος πολιτιστικού και εκπαιδευτικού κέντρου (ΚΑΘΕΤΗ) που εξυπηρετεί τους κατοίκους του Πόρου, της Τροιζηνίας και των Μεθάνων. Επίσης, συμμετείχαν φορείς από Ρουμάνικη ΟΤΔ (GAL Napoca Porolissum) με σκοπό την γνωριμία με Ελληνικές τοπικές δράσεις και ευαισθητοποίηση του λαού.

Ταυτόχρονα, τονίστηκε η ανάγκη της συνεργασίας, για την επιτυχία του προγράμματος «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές ΙΙ», το οποίο θα δώσει ώθηση στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και θα βοηθήσει περαιτέρω στις τουριστικές προσπάθειες της περιοχής.