Γρανάζια Δημιουργίας

Από τα βάθη της θάλασσας αναδύθηκε το 1900 ένα εκπληκτικό αντικείμενο, ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων. Το αρχαίο τέχνεργο της ελληνιστικής περιόδου (περί το 100 π.Χ.), μία από τις πιο σημαντικές μηχανικές εφευρέσεις στην ιστορία, αποτελεί ένα πολύπλοκο αξιοθαύμαστο αντικείμενο στην ιστορία της μηχανικής διαχρονικά, έναν αναλογικό υπολογιστή εκπληκτικής τεχνολογίας και λεπτομέρειας, ένα “laptop” της αρχαίας εποχής!

Μηχανισμός Έμπνευσης

Αντικείμενο μεγάλης και διαχρονικής επιστημονικής έρευνας και θαυμασμού, ο Μηχανισμός γίνεται πλέον αφετηρία εξερεύνησης και δημιουργίας. Προερχόμενος από τα βάθη της θάλασσας, το βάθος της ιστορίας και κοιτάζοντας στο βάθος του ουρανού, ο Μηχανισμός λειτουργεί ως έμπνευση για ένα πρωτότυπο φεστιβάλ. Προορισμοί, άνθρωποι, παραδόσεις, τόπος, ιστορία και δράσεις συνθέτουν και ενεργοποιούν τα γρανάζια ενός σύγχρονου μηχανισμού, εξερευνώντας τα κρυμμένα μυστικά των Κυθήρων και των Αντικυθήρων.

Γνωριμία με το φεστιβάλ

Την Κυριακή 16 Ιουλίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στον Ποταμό Κυθήρων ενημερωτική εκδήλωση κατά την οποία θα παρουσιαστεί ο σχεδιασμός του Φεστιβάλ The Mechanism για το 2024 και οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες του προγράμματος LEADER, σημειώνοντας ότι το Φεστιβάλ χρηματοδοτείται από το τοπικό πρόγραμμα LEADER/CLLD του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής. Η βραδιά θα κλείσει με συναυλία του συγκροτήματος Cantistoria.

Περισσότερες πληροφορίες στα παρακάτω αρχεία

The Mechanism. Κύθηρα 2023. Έντυπο
The Mechanism. Κύθηρα 2023. Πρόσκληση-πρόγραμμα