ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΥΘΗΡΩΝ

Θέμα: Εκπαιδευτική Δράση για τη Διασύνδεση Γνώσης και Παραγωγής με σημείο αναφοράς το Μέλι Κυθήρων
Τόπος: Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων – Κοντολιάνικα
Ημερομηνία: Δευτέρα 28 Ιουλίου 2025 και ώρα 19:30 (7:30 μ.μ.)

 

Ο Δήμος Κυθήρων, & το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής, σας προσκαλούν σε θεματικό εργαστήριο (workshop) που υλοποιείται στο πλαίσιο του Διατοπικού Σχεδίου Συνεργασίας «ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΙΙ: Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός» Υπομέτρο 19.3. του Τοπικού Προγράμματος CLLD /LEADER 2014-2020 «Πολιτισμός & Περιβάλλον ΕΝ ΠΛΩ», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), ΕΣΠΑ 2014–2020.

Σκοπός της Δράσης:

Η εκπαιδευτική δράση εντάσσεται στην διαδικασία διασύνδεσης γνώσης και παραγωγής, με σημείο αναφοράς το Μέλι Κυθήρων.

Στόχος είναι η διασύνδεση της γνώσης και της έρευνας που αναπτύσσεται σε εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς φορείς, με την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων αγροδιατροφής και την γαστρονομία/ εστίαση σε όλη την αλυσίδα παραγωγής «από την γη στο πιάτο».
Η ανάδειξη του ποιοτικού αποθέματος της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, μέσα από την εκπαίδευση παραγωγών σε τοπικό επίπεδο, για την εφαρμογή καινοτομικών προτάσεων και επιχειρησιακών σχεδίων, ενισχύει την αξία του προϊόντος, διαφοροποιώντας τον τουρισμό μέσα από τη γαστρονομία.

Απευθύνεται σε:

  • Παραγωγούς μελιού Κυθήρων και άλλων τοπικών προϊόντων
  • Μεταποιητικές επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα
  • Φορείς και επιχειρήσεις φιλοξενίας & τουρισμού
  • Επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς φορείς
  • Τοπικούς φορείς ανάπτυξης και αυτοδιοίκησης

 

Θεματικές Ενότητες Εργαστηρίου (Workshop):

  1. Πρόγραμμα ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΙΙ: Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός, Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής
  2. Μελισσοκομική παράδοση Κυθήρων, στοιχείο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Βήμα ανάδειξης της αξίας για το Μέλι Κυθήρων, Κ.Ι.Π.Α. Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης
  3. Καινοτομία και τεχνογνωσία στον αγροδιατροφικό τομέα: Η δράση, η ποιότητα και η σημασία της τεκμηρίωσης της αξίας και των  αποτελεσμάτων έρευνας, FoodOxys IKE Τεχνοβλαστός
  4. Το Μέλι Κυθήρων, μοχλός τοπικής ανάπτυξης, πολιτισμός, τουρισμός, τοπική ταυτότητα, αφηγήσεις ντόπιων παραγωγών, Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός.
  5. Διαβούλευση – Συλλογή απόψεων και προτάσεων των τοπικών φορέων

Συμμετοχή: Δωρεάν
Διάρκεια: Δύο ώρες (19:30 – 21:30)