Τοπική Δικτύωση και Γαστρονομικές Κοινότητες
29 Ιουλίου 2025
Ξενοδοχείο Porto Delfino, Καψάλι, Κύθηρα

 

Το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής με στόχο την ανάδειξη του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού και την προβολή των εκλεκτών ελληνικών γεύσεων και προϊόντων υλοποιεί το σχέδιο διατοπικής συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός» κατ΄ εφαρμογή του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020.

Σε συνεργασία με τον Γιώργο Πίττα, Ιδρυτή του προγράμματος Γαστρονομικές Κοινότητες, το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής προχωρά στην υλοποίηση εκπαιδευτικής / ενημερωτικής δράσης που απευθύνεται σε επαγγελματίες του αγροδιατροφικού και του τουριστικού κλάδου των Κυθήρων για τη δημιουργία ενός γαστρονομικού οδηγού που διαμορφώνει τη γαστρονομική ταυτότητα του τόπου.

Γαστρονομική κοινότητα είναι η οργανωμένη δράση επαγγελματιών του αγροδιατροφικού και τουριστικού κλάδου του τόπου, η οποία έχει ως στόχο την κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών γύρω από τη γαστρονομία των περιοχών της, έτσι ώστε η γαστρονομία να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης και συγκρότησης της πολιτιστικής και της τουριστικής της ταυτότητας.

Οι επαγγελματίες της περιοχής των Κυθήρων (αγροτικός τομέας, μεταποίηση, εστίαση, τουρισμός) θα οργανωθούν σε Κοινότητα, με σκοπό την καταγραφή της ποιοτικής γαστρονομικής προσφοράς του τόπου, τη δημιουργία σχέσεων αλληλοϋποστήριξης και συνεργασίας και τη συγκροτημένη διασύνδεση του τουρισμού με τον γαστρονομικό πολιτισμό.

 

Το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής σε συνεργασία με το Δήμο Κυθήρων – Αντικυθήρων και τον κ. Γιώργο Πίττα,
σας προσκαλούν σε ενημερωτική / εκπαιδευτική δράση που θα πραγματοποιηθεί
στο Ξενοδοχείο Porto Delfino στο Καψάλι Κυθήρων
την Τρίτη 29/07/2025 ώρα 12:00 μ.μ.
με τίτλο: «Δημιουργώντας τη γαστρονομική κοινότητα Κυθήρων»